Min framtida mobil!

Sag precis ett youtube-klipp pa en mobiltelefon jag vill ha. Den finns inte an, men nar den val kommer ska jag ha den. Hur tuff som helst. Kolla in detta klippet.


"Nanotekniken ger helt nya möjligheter för hur mobiltelefonerna kan se ut. Framför allt kommer den rent fysiskt att kunna formas efter behov.

Konceptmodellen Morph från Nokia och Cambridge Nanoscience Centre ska ge en bild av hur det kommer att se ut i framtiden. Denna framtidsmobil visas nu upp på The Museum of Modern Art i New York.

Framtidens telefon kommer att kunna anta många olika former: den kommer att vara en surfplatta, en mobil och ett armband som kan visa olika mönster.

I Nokias film med konceptmobilen ser man en kvinna på ett café som låter sin mobil anta dessa olika former. Den nya tekniken gör det möjligt att vika och rulla ihop enheten för att använda den på olika sätt. Samtidigt är hela enheten en tryckkänslig skärm, där användaren kan peka på knappar och bilder på skärmen, för att styra sig fram till olika funktioner.

Framtidens mobil kan också ha olika typer av sensorer inbyggda. I filmen ser man hur kvinnan låter sin "Morph" lukta på ett äpple för att se om det är ätbart. Mobilen låter dock sin varningssymbol blinka - det blir inget mellanmål, i varje fall inte med det äpplet. Denna teknik ska också kunna varna oss exempelvis för föroreningar i luften.

Framtidens batterier kommer inte bara att lägra mer utan kommer också att laddas snabbare. I "Morph" finns ett lager med solceller - "nanogräs" - inbyggt i skalet, som fångar upp solenergin och laddar batteriet.

Nanotekniken kan också användas för att skapa självrengörande enheter. "Morph" kan göra sig ren från fläckar på egen hand. På filmen kan man se hur kvinnan tappar en honungsklick på telefonen, men klicken förbränns av apparaten.

Hur nära eller långt från framtidens verklighet det här ligger låter vi dock vara osagt. Men det är i denna riktning som mobilforskningen nu fokuseras, bland annat hos Nokia."

Kommentarer
Postat av: Jannica

Shit vilken cool mobil! Undrar just när en sådan typ kommer lanseras på marknaden...Jag läser en kurs som heter "Journey Through North America" på ett community college här i Boston. Då läser man om amerikansk historia, geografi och kultur under tre lördagar, totalt 18 h undervisning. Sedan åker man till något ställe, ex. Niagarafallen, Washington D.C., Quebec eller Montreal i Kanada, New York eller Philadelphia. Då ingår även transport och hotell! :)

2009-02-22 @ 20:54:46
URL: http://missjannica.blogg.se/
Postat av: JENNY HSU ♥

Oh, jättefin header du har! har du ritat/gjort de dära blom-krumelurerna också??

2009-02-22 @ 21:18:59
URL: http://yannii.blogg.se/
Postat av: linn

jag har faktiskt inte sett den filmen än, har inte vågat riktigt än! haha, tycker dom är så himla läskiga, men måste våga se den snart. men du har rätt, av alla dom andra är ettan den bästa! :)

2009-02-22 @ 22:24:25
URL: http://ljnnn.blogg.se/
Postat av: Amanda

En sån mobil vill jag också ha!!

2009-02-22 @ 22:29:25
URL: http://amandabjarnelind.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Jenny: Nej, jag vann designen av amafao.blogg.se

2009-02-22 @ 22:45:57
URL: http://theworldsgreatest.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0